tomruta Våra hundar  
 

Våra hundar

 
 

Fyra hundar bor för närvarande på Tallmora Kennel. Här följer en kortare presentation om var och en av våra glada och trevliga familjemedlemmar!


Rocky – Hamiltonstövare
Lystra – Drentsche Patrijshond
Gaia – Drentsche Patrijshond
Mora– Drentsche Patrijshond

Rasstandard för Drentsche Patrijshond

 
  linje  
 

Rocky
Grenåsens Rocky, född 2003-09-04

RockyHamiltonstövaren Rocky anlände till vår familj i oktober 2003, då vi även hade vår Münsterländer Rosso i huset. De två pojkarna trivdes bra ihop med varandra, men Rosso blev sjuk och flyttade så småningom från Svartberget. Så här goda vänner var de två pojkarna innan Rosso insjuknade.

Rocky har stor jaktlust och envishet men han var lite för snabbfotad de två första höstarna. Nu tar han det lugnare och han driver både hare och räv. Vatten är inget som bekymrar honom och han simmar gärna över ån eller tar en simtur ut i sjön, ja även från båten om man inte kommer in till land nog fort.

 
  linje  
 

Lystra
NUCH Blystra fan´t Suydevelt, född 2006-11-02

lystraDrentsche Patrijshond Lystra hämtades från Holland, Exloërveen. Vi bilade ned till Arlanda från Svartberget mellan jul och nyår 2006 och åkte med flyg ned till Amsterdam. För att komma till Exloërveen fick vi åka tåg till Assen och där blev vi hämtade av Jaap Hoeksema för skjuts till hotell Giraf i Emmen där vi skulle övernatta. Vi besökte kenneln på kvällen och fick bekanta oss med vår lilla valp samt hennes föräldrar Sjef och Hanna. Kennelägarna Jaap och Froukje skjutsade oss till tåget dagen därpå med vår lilla valp i en väska. Det blev en lång färd tillbaka med tåg, flyg och bilresa från Stockholm, Arlanda innan vi äntligen kom hem med Lystra.

Mina tankar utvecklades till att kanske ha en valpkull under henne i framtiden för det visade sig vara en mycket trevlig ras och härlig i skogen. Jag började snart gå på valputställning med henne för att lära mig själv och det var även bra träning för henne. Lystra fick sitt första CK av den holländske domaren Wim Wellens i Sundsvall då hon var 11 månader gammal. Samma helg erhöll hon också sitt första norska CERT i Kongsvinger för domaren Christen Lang. Hösten 2009 fick hon till slutligen sitt sista CERT och titulerar sig nu NUCH, norsk utställningschampion!

 
 
Lystras mor Hanna
Lystras mor, Monty's Hanna fan´t Suydevelt
Lystras far Sjef
Lystras far, Sjef fan´t Suydevelt
 
  linje  
 

Gaia
Gaia fan´t Suydevelt född 2007-10-26

gaiaDrentsche Patrijshond Gaia fan´t Suydevelt kom till världen den 26 oktober 2007. Under hösten skulle dottern i familjen göra sin PRAO och hon fick möjlighet att göra den på Fan´t Suydevelts kennel och hund- och kattpensionat i Holland. Mor och dotter åkte tillsammans till Exloërveen i mitten av november och under denna vecka fick vi gosa med alla valparna i kullen. Ellen fick en inblick i att jobba med många hundar och jag fick också följa med på jaktturer ute på fälten tillsammans med Jaap och hans vänner och naturligtvis med hundar. En otroligt fin upplevelse att få ta del av jakten med drentarna på de holländska fälten. Vi blev så vänligt bemötta av alla och vi vill naturligtvis besöka dessa trakter igen om möjlighet ges i framtiden.

Strax före jul gjordes resan till Holland igen men nu enbart för att hämta hem den lilla som valts ut att hamna i norra Sverige. Bil från Svartberget till Bålsta och en natts sömn hos sonen, flygresa fram och tillbaka samma dag och direkt från Arlanda med bil hem till Svartberget. Gaia sov så gott som hela vägen hem i sin väska, en mycket lugn liten tikvalp. Det ska bli intressant att se när hon växer upp, det verkar redan som om hon är en helt annan typ än Lystra, lite lugnare och försiktigare, men hon är ju inte så gammal än. Mina vänner säger att det nog hinner ändra sig lagom till "tonårsåldern".

 
 
Gaias far Fred
Gaias far, Fred fan´t Suydevelt
Gaias mor Pien
Gaias mor, Pien fan´t Suydevelt
 
  linje  
 

Mora
Tallmora Blystras Mora, född 2009-04-20

moraTallmora Blystras Mora, vår första Drentsche Patrijshond ur egen uppfödning. Hon kom till världen den 20 april 2009 tillsammans med sex syskon, fyra hanar och tre tikar.
Parningen av Blystra fan´t Suydevelt tog plats i Holland och det var en lång resa både dit och hem. Nu hade vi förmånen att resan resulterade i 7 valpar och Tallmora kennels första kull valpar växte upp i Svartberget.

Mora har redan visat sig vara intresserad av det jaktliga och hon fungerar bra med de övriga hundarna. "Lektanten" Gaia är mycket tålmodig med henne medan Blystra har blivit lite äldre och mera "damig".

Mora simmade vid tre månaders ålder och innan hon var fem månader hade hon vattenapporterat sin första gräsand till husses stora förtjusning. Vi ser fram emot hennes fortsatta utveckling tillsammans med oss.

 
 
Lystra
Moras mor, NUCH Blystra fan´t Suydevelt
Floris
Moras far, Floris Phoébe van Groevenbeek
 
       
tomruta linje